AI Overviews כבר כאן: האם אתם מוכנים לשינוי הגדול בגוגל מאז המצאת החיפוש?

- 'zehavit'
- מאי 19, 2025
- 9 דק׳ זמן קריאה
אם חיפשתם בגוגל לאחרונה, ייתכן ששמתם לב לשינוי משמעותי בדף תוצאות החיפוש: תיבת טקסט בולטת בראש הדף המספקת תשובה ישירה לשאלה שלכם, ללא צורך ללחוץ על אף תוצאה. זהו AI Overviews השינוי המשמעותי ביותר שגוגל הכניסה לתוצאות החיפוש מזה שנים, ולאחרונה הוא הגיע גם לישראל.
במאמר זה נסביר מה הן תוצאות AI Overviews, כיצד הן פועלות, ובעיקר, כיצד ישפיעו על האסטרטגיה הדיגיטלית של העסק שלכם, גם בקידום אורגני וגם בפרסום ממומן.
אם חיפשתם בגוגל לאחרונה, ייתכן ששמתם לב לשינוי משמעותי בדף תוצאות החיפוש: תיבת טקסט בולטת בראש הדף המספקת תשובה ישירה לשאלה שלכם, ללא צורך ללחוץ על אף תוצאה. זהו AI Overviews השינוי המשמעותי ביותר שגוגל הכניסה לתוצאות החיפוש מזה שנים, ולאחרונה הוא הגיע גם לישראל.
במאמר זה נסביר מה הן תוצאות AI Overviews, כיצד הן פועלות, ובעיקר, כיצד ישפיעו על האסטרטגיה הדיגיטלית של העסק שלכם, גם בקידום אורגני וגם בפרסום ממומן.
מה זה AI Overviews?
AI Overviews הן תוצאות חיפוש מבוססות בינה מלאכותית גנרטיבית שגוגל מציגה בחלק העליון של דף תוצאות החיפוש. בניגוד לתוצאות החיפוש המסורתיות שמספקות רק קישורים לאתרים AI Overviews, מציגות סיכום מקיף ומיידי שמחולץ ומסונתז ממספר מקורות שונים ברשת.
גוגל השיקה את AI Overviews כבר ביותר מ-100 מדינות ברחבי העולם, וכעת הן הגיעו גם לישראל. בארה"ב הפיצ'ר זמין לכל משתמשי גוגל, בעוד שבישראל, נכון לעכשיו, התוצאות מופיעות בעיקר למשתמשים שמחוברים לחשבון גוגל שלהם, וגם אז לא לכל החשבונות.
איך נראות תוצאות AI Overviews?
תוצאות AI Overviews מופיעות כתיבת טקסט דינמית וגדולה בראש דף תוצאות החיפוש, לפני כל התוצאות האורגניות והממומנות. הן כוללות:
- כותרת בולטת – שמגדירה את נושא החיפוש.
- סיכום טקסטואלי – שנכתב בזמן אמת ו"מתגלגל" על המסך כמו בצ'אט, מה שמושך את תשומת הלב של המשתמש.
- קישורים למקורות – הפניות לאתרים מהם נלקח המידע, המסומנים בצבע כחול.
- כפתור "יותר מידע" – שמאפשר להרחיב את תיבת התוצאה ולקבל מידע נוסף.
- אלמנטים ויזואליים – בחלק מהמקרים, התוצאות כוללות גם תמונות, סרטונים, רשימות מובנות (בתבליטים או מספור), או טבלאות השוואה.
המאפיין הבולט ביותר הוא "הנדל"ן" הדיגיטלי העצום שתוצאות אלו תופסות. הן דוחקות את התוצאות האורגניות והממומנות יותר מטה בדף החיפוש, כך שבמקרים רבים, הגולש יצטרך לגלול מטה כדי לזכות לראות תוצאה אורגנית.

ברגע שמשתמש לוחץ על כפתור "יותר מידע", התוצאות מתרחבות עוד יותר, ולעתים מסתירות לחלוטין את כל התוצאות האורגניות והממומנות. במקרה של חיפושים בטלפון נייד, המצב בעייתי עוד יותר, כיוון שהמסך קטן יותר הוא מציג רק את תוצאת ה- AI ללא שום אופציה אחרת שנראית ללא גלילה משמעותית.
מחקר פשוט שעשינו מדגים כיצד תוצאות סיכום ה- AI נכתבות עכשיו פר גולש ולא בהכרח יחזרו על עצמן בכל חיפוש. גם הקישורים המוצגים מתחלפים במהירות גדולה יותר מהתחלופה של המיקומים בתוצאות האורגניות.

ההשפעה הדרמטית של AI Overviews על התנועה לאתרים
השפעת AI Overviews על התנועה לאתרים היא דרמטית ומדידה. הנה כמה מהנתונים שיכולים להטריד את המשווקים הדיגטליים ובעלי עסקים שמסתמכים בעיקר על תנועה מגוגל:
חיפושים שמסתיימים ללא הקלקה
מחקר של ספארקטורו בהובלת ראנד פישקין גילה שכבר לפני כניסת AI Overviews כ-60% מהחיפושים בגוגל הסתיימו ללא קליק כלל – 58.5% בארה"ב ו-59.7% באירופה. כלומר, אנשים קיבלו את המידע שחיפשו ישירות בממשק החיפוש, מבלי לבקר באתרים חיצוניים. AI Overviews צפויים להגביר משמעותית את המגמה הזו.
ירידה משמעותית בשיעורי ההקלקה (CTR)
במחקר שבדק את ההשפעה הספציפית של AI Overviews על שיעורי ההקלקה, נמצא:
- ירידה של 5-6% בשיעור ההקלקות על תוצאה ראשונה
- ירידה של כ-2.5% בהקלקות על תוצאה שניה
- ירידה הדרגתית במיקומים הנמוכים יותר
המשמעות היא שאפילו אתרים המדורגים במקום הראשון סובלים מירידה של כ-25% בשיעור ההקלקות שלהם כאשר מופיע AI Overview. נתון זה מדאיג במיוחד למי שמסתמך על תנועה אורגנית מגוגל.
מחקר נוסף שנערך בישראל, הראה נתון מדאיג עוד יותר: ירידה של 33% בקליקים בגוגל ישראל למקום הראשון כאשר יש "תוצאת אפס" (featured snippet) וזוהי רק ההקדמה למה שעלול לקרות עם AI Overviews המורחבים יותר.

מגמת ירידה בתנועה האורגנית
אפילו לפני השקת AI Overviews, רבים מהאתרים חוו ירידה בתנועה האורגנית מגוגל. מחקרים אחרונים בארה"ב מראים שאתרים שקיבלו תנועה אורגנית יציבה ממיקומים גבוהים בתוצאות החיפוש מדווחים על ירידה של כ- 34% אחוז בכניסות לאתר לאחר הופעת ה- AI Overviews.
עבור קטגוריות המתמקדות בחיפושי מידע עם תוצאת AI Overviews נרשמת ירידה של עד 92% בכניסות לאתרים.
השינוי באופן החיפוש: מטקסט לשיחה
AI Overviews הם חלק ממגמה רחבה יותר: השינוי באופן שבו אנשים מחפשים מידע ברשת. אם בעבר החיפוש היה טקסטואלי וקצר ("מלון בתל אביב"), היום הוא הופך להיות יותר שיחתי ומורכב ("מלון בתל אביב קרוב לים עם בריכה שמתאים למשפחות עם ילדים קטנים").
יש הבדל משמעותי גם בכוונת החיפוש בגוגל לעומת השימוש ב- ChatGPT
בצ'אטבוטים החיפוש מוכוון בעיקר לחיפושי מידע (Informational) בעוד חיפוש בגוגל מתמקד גם בניווט (Navigational).

חיפוש בגוגול מול חיפוש בצ'אטים
למרות ההמולה סביב צ'אטבוטים מבוססי AI, הנתונים מראים שמנועי החיפוש עדיין חולשים על נתח השוק:
- 97% מהחיפושים עדיין נעשים במנועי חיפוש, לעומת 3% בלבד בצ'אטבוטים
- גוגל ממשיכה לשלוט בכ-90% משוק החיפוש
עם זאת, הצ'אטבוטים מראים צמיחה מהירה:
- ChatGPT הכפיל את כמות המשתמשים שלו בחודשיים האחרונים מ-400 מיליון ל-800 מיליון

בקיט למשווק הדיגטלי תוכלו לקבל תבניות עבודה וצ'ק ליסטים מפורטים להקמת כל סוג של קמפיין קידום ממומן בגוגל אדס
להרשמה לפריסליי במחיר משתלם ולפרטים נוספים
העתיד של החיפוש כבר בדרך – AI Mode
אם אתם אנשים שפחות חובבים שינויים וה- AI Overviews מטריד אתכם, כדאי שתתכוננו
ל- AI Mode התפתחות נוספת של גוגל שכבר נמצאת בדרך ותשנה עוד יותר את כללי המשחק.
ההבדלים המרכזיים בין AI Overviews ל-AI Mode:
- סטטי מול אינטראקטיבי: AI Overviews מציג תשובה סטטית, בעוד AI Mode הוא אינטראקטיבי ומאפשר שיחה מתמשכת, בדיוק כמו עם צ'אטבוט.
- הבנת הקשר מתקדמת: AI Mode מבין את ההקשרים הסמנטיים של התוכן וכבר מראש מנסה לנחש שאלות המשך. לדוגמה, בחיפוש "לונדון" הוא יציע מידע על אטרקציות, מסעדות או הופעות.
- מידע עדכני יותר: AI Mode משתמש בגרסה עדכנית יותר של Gemini מודל ה-AI של גוגל, שמביאה מידע עדכני יותר, לעתים מלפני יומיים בלבד.
- יותר תוצאות: בעוד AI Overviews מציג כ-8 תוצאות, AI Mode יכול להציג עד 15 תוצאות, מה שתופס עוד יותר מקום על המסך.
- פוטנציאל למודל עסקי חדש: גוגל שוקלת להציע את AI Mode כשירות בתשלום, מה שעשוי לפתוח דלתות חדשות גם למפרסמים.
חשיבות ההופעה בתוצאות AI
למרות הירידה בקליקים, ישנה חשיבות רבה להופיע בתוצאות ה- AI של גוגל:
נראות מוגברת וסמכות
אם האתר שלכם מצוטט בתוצאות AI Overviews, זה מעניק לכם נראות ומיצב אתכם כמקור סמכותי בתחום שבו אתם מומחים, אפילו אם המשתמש לא מקליק. זוהי חותמת אמינות מגוגל.
תנועה איכותית יותר
שימו לב לנתון הבא: מחקרים מראים שקישורים שכן מופיעים בתוך AI Overviews עשויים לזכות לשיעורי הקלקה גבוהים יותר מאשר אם היו מופיעים כרישום אורגני רגיל באותו מיקום. התנועה המגיעה דרך AI Overviews היא בדרך כלל איכותית יותר – אלו משתמשים שכבר קיבלו סיכום ראשוני, והקלקה על קישור המקור מעידה על רצון להעמיק.
תחרות בשוק משתנה
AI Overviews מאפשרים לעקוף את המתחרים שלכם, גם אם הם מדורגים גבוה יותר מכם בתוצאות האורגניות הרגילות. אם התוכן שלכם מספק תשובה איכותית יותר לשאילתה ספציפית, גוגל עשויה לצטט אתכם בתוצאות ה- AI, אפילו אם אתם לא במקום הראשון.
כיצד השינוי משפיע על פרסום ממומן בגוגל?
אחת השאלות המטרידות ביותר עבור מפרסמים היא: כיצד AI Overviews ישפיעו על מודעות גוגל?
1. שינוי בנראות המודעות
AI Overviews תופסים שטח רב בחלק העליון של דף תוצאות החיפוש, מה שדוחק את המודעות הממומנות מטה. במקרים רבים, המודעות כבר לא נראות בחלק העליון של המסך ללא גלילה, מה שעלול להוביל לירידה בשיעור ההקלקות.
2 . מיקוד גובר בכוונת משתמש
השינוי מחייב מפרסמים להיות יותר מדויקים בהתאמה לכוונת המשתמש. עכשיו כשהחיפוש הופך להיות יותר שיחתי יש יותר משמעות לקראיטיב של המודעות כך שעל המודעות לעשות את העידכון המתאים כדי לתת מענה להתפתחות הזו להתאים את עצמן לאופי זה:
- שימוש בשפה טבעית יותר במודעות
- כתיבת כותרות ותיאורים שעונים ישירות על שאלות שמשתמשים שואלים
- שימוש במילות מפתח ארוכות יותר (long-tail keywords) שמשקפות חיפוש שיחתי
3. שינוי באסטרטגיית מילות מפתח
בעידן של חיפוש שיחתי, מילות מפתח כלליות וקצרות יתקשו לטרגט את החיפושים החדשים, בעוד שמילות מפתח ספציפיות וארוכות יהיו אפקטיביות יותר. כמו גם שימוש בהתאמות חיפוש רחבות יותר. זה דורש מאנשי השיווק לבצע מחקר מילות מפתח מסוג חדש, הממוקד בביטויים וצירופים שיחתיים.
4. חווית משתמש כסיגנל מרכזי
גוגל מתעדפת היום יותר מתמיד את חווית המשתמש. בפרסום ממומן, זה מתבטא בכך שגוגל מסתכלת מעבר להתאמה הפשוטה בין מילות המפתח לתוכן המודעה, ובוחנת סיגנלים כמו:
- זמן שהייה באתר אחרי הקלקה על מודעה
- שיעור נטישה
- האם המשתמשים מבקרים בעמודים נוספים באתר
- האם הם מבצעים את ההמרה המצופה (רכישה, השארת פרטים וכו')
5. פורמטים חדשים של פרסום ב–AI
יש כבר דיבור במסדרונות גוגל על פיתוח פורמטים חדשים של מודעות שישתלבו בתוך או לצד תוצאות ה-AI. בקהילת המשווקים העולמית יש כאלה שכבר טוענים שראו דוגמאות ראשונות ל-"AI Overview Ads". המשמעות היא שבעתיד, ייתכנו אפשרויות פרסום חדשות ברכיבי ה-AI.
אסטרטגיות להתמודדות עם AI Overviews
על אף האתגרים, ישנן גישות שיכולות לעזור לעסקים להתמודד עם השינוי ואף לנצל אותו. יש הרגשה בעולם השיווק שמי שיצליח לפצח את "הקופסה השחורה" החדשה יזכה בכל הקופה. הנה כמה מהשיטות והגישות שכבר אפשר להתחיל לנסות:
1. תוכן איכותי וממוקד משתמש
גוגל עדיין מעריכה תוכן איכותי שמעניק ערך אמיתי למשתמשים. הימנעו משימוש בתוכני AI מיוצרים אוטומטית – מחקרים מראים ירידות דרסטיות של 60%-75% בתנועה לאתרים שהשתמשו בהם.
הגישה הנכונה לתוכן היום היא לזהות מה הגולש רוצה ולא רק המילים שהוא מחפש.
כמו כן חשוב להגיע לעניין במהירות כלומר שהגולש לא יצטרך לגלול יותר מידי עד לתשובה. הסבלנות של הגולש קטנה פי 75%. לכן חשוב לתת תשובה בתחילת התוכן.
גישה נוספת היא עומק ומקוריות במקום כמות – מאמר אחד מעולה שווה יותר מ-10 בינוניים.
2. חיזוק (Experience, Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness) E-E-A-T
אם בעבר E-A-T היה חשוב כעת E-E-A-T עם ה-E הנוסף של Experience קריטי אף יותר:
- ניסיון (Experience): הציגו ידע וניסיון ממקור ראשון, תיאורי מקרה, חוויות אישיות רלוונטיות, ותמונות/סרטונים מקוריים שלכם.
- מומחיות (Expertise): שתפו את ההסמכות, ההשכלה והניסיון של הכותבים. צרו עמודי פרופיל מפורטים לאנשי המקצוע באתר.
- סמכותיות (Authoritativeness): בנו מוניטין בתחום דרך קישורים נכנסים, אזכורים בתקשורת, והופעה במדיה שונה כמו פודקאסטים או כנסים.
- אמינות (Trustworthiness): הקפידו על שקיפות מלאה, פרטי יצירת קשר זמינים, HTTPS, ופרטיות הגולשים.
3.מיתוג וחשיפה במרחב הדיגיטלי
בעידן של AI בחיפוש, מיתוג חזק והנוכחות הדיגיטלית הרחבה הם קריטיים:
- פיתוח ערוצים דיגיטליים מגוונים: ניוזלטר, קהילות, ערוץ יוטיוב, פודקאסט, או נוכחות ברשתות חברתיות.
- איזכורים ברחבי הרשת: AI שואבת מידע ממגוון מקורות. ככל שהמותג שלכם מוזכר יותר באתרים איכותיים, בלוגים, מדיה חברתית ואתרי חדשות, כך גדל הסיכוי שתופיעו בתוצאות AI.
- בניית Knowledge Graph: עזרו לגוגל לקשר בין הישויות השונות הקשורות לעסק שלכם – האנשים, המוצרים, השירותים והמותג עצמו.
- מיתוג אישי של מובילי החברה: גוגל יודעת לקשר בין ישויות, ולכן מוניטין חיובי של אנשי המפתח בחברה יכול להשפיע על הישויות הקשורות אליהם.
4. אסטרטגיית תוכן מותאמת ל-AI
AI Overviews "מעדיפים" תוכן מאורגן בצורה מסוימת:
- פורמט שאלה-תשובה: העבירו את התוכן לפורמט שנותן תשובות ישירות לשאלות שהקהל שואל.
- מבנה היררכי ברור: כותרות ברורות, פסקאות קצרות, רשימות וטבלאות.
- סמנטיקה רחבה: התייחסו לנושאים קשורים וביטויים דומים, לא רק למילת המפתח המדויקת.
- נתונים מובנים (Schema.org): הטמיעו סימוני סכמה רלוונטיים כמו FAQPage, HowTo, Article, Product, וכדומה.
5.השקעה בפרסום ממומן חכם
במציאות של AI Overviews, ניהול מקצועי של קמפיינים ממומנים הופך קריטי:
- מחקר מילות מפתח לעידן ה–AI: התמקדו בביטויים שיחתיים וארוכים.
- שיפור דפי הנחיתה: דאגו שדפי הנחיתה יספקו חווית משתמש מצוינת, עם תשובות ברורות וישירות.
- מעקב וניתוח: בחנו אילו ביטויי חיפוש מפעילים תוצאות AI Overviews ואיזה תנועה אתם מקבלים מהופעה בתוצאות אלו.
- ניסוי בפורמטים חדשים: היו הראשונים לנסות פורמטים חדשים של פרסום ב-AI כשהם יושקו.
לסיכום: החיפוש משתנה, ואנחנו חייבים להשתנות איתו
SEO ופרסום בגוגל אינם מתים, הם פשוט משתנים. למעשה, נתוני החיפוש למונח "SEO" בעולם ו"קידום אתרים" בישראל דווקא מראים עלייה משמעותית בתקופה האחרונה. אנשים עדיין מחפשים דרכים לשפר את הנראות שלהם בגוגל.
אולם, הכללים משתנים, והצלחה בעידן החדש מחייבת התאמה מהירה:
- חשיבה של שיווק, לא טכניקות: במקום להתמקד בטריקים ו"האקים", התמקדו בהבנה עמוקה של קהל היעד והצרכים שלו.
- מיתוג וסמכות: בנו נוכחות דיגיטלית חזקה ומוניטין שגוגל לא תוכל להתעלם ממנו.
- תוכן ממוקד משתמש: צרו תוכן שמיועד קודם כל לענות על צרכי המשתמש בצורה מיטבית.
- עקביות ואיכות: הימנעו מקיצורי דרך ומתוכן המוני – התמקדו באיכות גבוהה.
- חוויית משתמש מעולה: דאגו שכל אינטראקציה של משתמש עם האתר שלכם תהיה מהירה, נעימה ומספקת.
ברור לגמרי שגוגל לא תחזור אחורה. החברה ממשיכה לפתח את יכולות ה- AI שלה ומרחיבה את השימוש בהן בחיפוש. עכשיו הזמן להתאים את האסטרטגיה הדיגיטלית שלכם למציאות החדשה.
אנו כסוכנות לשיווק דיגיטלי מתעדכנים באופן שוטף בכל החידושים וההתפתחויות בעולם החיפוש והפרסום, ומתאימים את האסטרטגיות שלנו בהתאם. אם אתם מרגישים שאתם צריכים עזרה בהתמודדות עם המציאות החדשה של AI בחיפוש, אנחנו כאן לבנות איתכם אסטרטגיית שיווק דיגיטלי מותאמת למציאות החדשה.
רוצים לבנות אסטרטגיה דגיטלית מוכנה לעתיד ה- AI?
שלחו הודעה – ותתחילו להתקדם.
אהבת = שיתפת
הצטרפת כבר לקהילה שלנו בפייסבוק?
ב-2017 הקמתי את הקהילה PPC EXPERTS
בעקבות רצון אישי שלי להקים את הקבוצה הראשונה בישראל העוסקת בלבד בעולמות ה-PPC ושנותנת מענה ותמיכה מלאה לכל חברי הקהילה.
הקבוצה עוסקת באופן ממוקד בכל מה שקשור לפרסום ממומן – חידושים, שינויים, אופטימיזציות מתקדמות, דאטה אנלסיס, כלים לפרסום, הצעות עבודה איכותיות, טיפים למחפשי עבודה בתחום ועוד מגוון נושאים אחרים תוך שמירה על איכות הפוסטים המתפרסמים בקבוצה והצעות העבודה אשר מתפרסמות מעת לעת.
אם לא הצטרפת עדיין לקבוצה המובילה בישראל לניהול קמפיינים ו-PPC אז הגיע הזמן(:
כפתור הצטרפות לקבוצת בת של PPC EXPERTS עם כל ההצעות עבודה בתחום: