fbpx

קמפיין פרפורמנס מקס: למי, מתי ואיך?

liav azran - ליאב אזרן

קמפיין פרפורמנס מקס (Performance Max) תופס תאוצה וזה בדיוק הזמן לענות על כמה שאלות בוערות: מה זה קמפיין פרפורמנס מקס? מתי נשתמש בקמפיין זה? מה מטרות הקמפיין? ואיך בונים נכון קמפיין פרפורמנס מקס? במאמר נענה על השאלות החשובות ונוסיף עוד כמה טיפים שחשוב לדעת.

קמפיין פרפורמנס מקס (Performance Max) תופס תאוצה וזה בדיוק הזמן לענות על כמה שאלות בוערות: מה זה קמפיין פרפורמנס מקס? מתי נשתמש בקמפיין זה? מה מטרות הקמפיין? ואיך בונים נכון קמפיין פרפורמנס מקס? במאמר נענה על השאלות החשובות ונוסיף עוד כמה טיפים שחשוב לדעת.

מהו קמפיין פרפורמנס מקס?

קמפיין פרפורמנס מקס (Performance Max) או קמפיין מיקסום המרות, הוא קמפיין אוטומטי (כמעט לחלוטין) אשר נועד למקסם את ההמרות בהתבסס על יעדי הפרסום שלנו. על פי גוגל, קמפיין פרפורמנס מקס יעזור למפרסמים להגיע אל יותר לקוחות אשר מבצעים המרות על ידי שימוש בלמידה אוטומטית של גוגל כדי לחשוף את המודעות ללקוחות בכל ערוצי הפרסום: רשת החיפוש, רשת המדיה, יו-טיוב, ג'ימייל, רשת דיסקברי ומפות והכל באמצעות קמפיין אחד ללא צורך ביצירת קמפיינים שונים לכל ערוץ שיווק.
גוגל משתמשת בטכנולוגית "Machine Learning" וטכנולוגיות ה-AI כדי למקסם את ביצועי הקמפיין תוך התחשבות בתקציב שלנו ביעדי הפרסום וההמרות שנגדיר.

לקבלת תוצאות טובות ביותר יש להגדיר את סוגי ההמרות, תקציב וערך המרה, סיגנלים של קהלים רלוונטיים (כולל מידע לקוחות קיימים) ולספק נכסים איכותיים ליצירת מודעות (נרחיב על כך בהמשך): טקסט תמונות וסרטונים באיכות גבוהה.
קמפיינים של פרפורמנס מקס מיועדים להשלים את הקמפיינים הרגילים לרשת החיפוש בחשבון.
ולכן לא צריך וגם לא מומלץ לסגור את הקמפיינים הרגילים לרשת החיפוש.

שימוש בלעדי בקמפיין פרפורמנס מקס בחשבון תוך וויתור על קמפיינים לרשת החיפוש, יכול לסכן את הביצועים והצלחת הקמפיינים.

צרו את הקמפיין הנכון למטרה שלכם

כדי למקסם את אפיקי הפרסום השונים של גוגל הכנתי לך טבלת השוואה פשוטה וברורה שתעזור לך לנווט בקלות בין הקמפיינים השונים ולהחליט איזה סוג קמפיין הכי מתאים למטרות שלך 

כל מה שצריך זה למלא אימייל והטבלה שתעזור לך להשיג את היעד כבר אצלך!

שימו לב שעבור מילת מפתח הקיימת בחשבון, קמפיין החיפוש הרגיל יקבל עדיפות על פני קמפיין פרפורמנס מקס. עבור מילת מפתח שלא קיימת בחשבון הקמפיין או המודעה עם דירוג גבוה יותר יקבלו עדיפות בהתחשב ברלוונטיות ובביצועים, במקרים נדירים קמפיין פרפורמנס מקס יקבל את העדיפות ברשת החיפוש.
לאחר שקמפיין פרפורמנס מקס החליף את קמפיין גוגל שופינג חכם כבר לא ניתן יותר להקים קמפיין גוגל שופינג סמאט. עדיין ניתן להקים קמפיין גוגל שופינג קלאסי אך קמפיין פרפורמנס מקס יקבל עדיפות על פני קמפיין שופינג רגיל במידה והם פועלים במקביל על אותם מוצרים.


מתי כדאי להשתמש בקמפיין מסוג פרפורמנס מקס?

  • בראש ובראשונה קמפיין פרפורמנס מקס מיועד להחליף את קמפיין Smart Shopping ובהמשך צפוי להחליף גם את הקמפיין שופינג הקלאסי ולכן השימוש העיקרי בו הוא קמפיין שופינג.
  • קמפיין פרפורמנס מקס מחליף גם את הקמפיין הלוקאלי.
  • כאשר יש יעדי פרסום והמרות ספציפיות כמו הגדלת מכירות.
    על פי גוגל, פרפורמנס מקס מתאים גם ליעדים כמו לידים והמרות שאינן בהכרח המרות רכישה. על מנת לבחון זאת, בקרוב נפרסם מקרי בוחן שונים של קמפיינים מסוג זה.
  • כאשר נרצה לפרסם בכמה ערוצי פרסום במקביל תחת קמפיין אחד ללא פתיחת קמפיינים שונים לכל ערוץ פרסום.
  • כהשלמה לקמפיינים ברשת החיפוש מבוססי מילות מפתח.

 

איך לבנות קמפיין פרפורמנס מקס בצורה נכונה שלב אחר שלב


1) ניצור קמפיין חדש:
נלחץ על + ונפתח קמפיין חדש

בניית קמפיין פרפורמנס מקס

2) נבחר את מטרת הקמפיין: קמפיין ללא מטרות יעד. (ניתן לבחור גם קמפיין מכירות, לידים, תנועה לאתר, לוקאלי)

בחירת יעדי הקמפיין


3) נבחר את סוג הקמפיין:
קמפיין פרפורמנס מקס

נבחר בקמפיין Performance Max


4) נבחר את יעדי ההמרות:
במידה ומוגדרים לנו כבר יעדי המרות בחשבון, נבחר את יעדי ההמרות המתאימים לנו למטרות הקמפיין הנוכחי כדי למטב את תוצאות הקמפיין.

יעדי המרות בקמפיין פרפורמנס מקס

באופן אוטומטי יבחרו כל היעדים המוגדרים. עלינו לבטל יעד המרה שלא מתאים לנו לקמפיין ע"י לחיצה על 3 הנקודות והסרה של ההמרה מהקמפיין הנוכחי.


שימו לב
כדי למקסם את תוצאות הקמפיין ואת יכולות האוטומציה של גוגל כדאי במקרה שיש לנו מעקב אחר המרות שונות אשר יש להן ערך רווחיות שונה לעסק, להגדיר ערך המרה. הגדרת ערך ההמרה יעזור לגוגל לבצע אופטימיזציה להמרה, אשר תוביל להחזר השקעה (ROAS) גבוה יותר.

 

5) במידה ונרצה להקים קמפיין שופינג, נבחר בשלב זה את שם ומספר החשבון המקושר ל-merchant center  והמדינה שבה אנחנו מוכרים.
אם לא נרצה קמפיין שופינג פשוט נבטל את החשבון המקושר ע"י לחיצה על סימן ה-X
אם אין לכם  merchant center מקושר לחשבון, החלק הזה לא יופיע.

שופינג פרפורמנס מקס

נלחץ המשך

6) נגדיר שם לקמפיין: עדיף לתת שם שיאפשר לנו לזהות את הקמפיין ולעקוב אחריו.
ונלחץ המשך

נבחר שם לקמפיין

7) נגדיר את התקציב היומי: נבחר את התקציב היומי המתאים לנו.
שימו לב פר יום גוגל תוכל להשתמש יותר או פחות מהתקציב המוגדר אך סה"כ לא נחוייב עבור יותר מהתקציב החודשי אשר מחושב לפי: תקציב יומי כפול 30.4 (כשמתחילים קמפיין חדש צריך לקחת בחשבון שאנחנו מבצעים סוג של ניסוי ויכולות להיות תוצאות מוצלחות יותר ומוצלחות פחות, כך שהתקציב צריך לשקף את ההבנה הזאת ולהגדיר תקציב ללא קשר לתוצאות)

נבחר תקציב לקמפיין


8) נגדיר את הצעת המחיר (הביד):
בשונה מקמפיין חיפוש רגיל, בפרפורמנס מקס נוכל לבחור בין 2 אפשרויות בלבד: מקסימום המרות או ערך המרות. כיוון, שקמפיין זה מתמקד ביעדי המרות.
בנוסף כיוון שקמפיין פרפורמנס מקס הוא אוטומטי אין אפשרות הגדרה ידנית של עלות לקליק.

מומלץ להגדיר ביד מקסימום ערך המרה (conversion value) אם לכל המרה המוגדרת לקמפיין יש ערך שונה. במידה ולכל ההמרות ערך זהה מומלץ להגדיר ביד מקסימום המרות (conversions)

סימון הרובריקה יאפשר לנו להגדיר גם את ערך עלות יעד לכל פעולה (Target CPA)
גוגל תבצע אופטימיזציה לכמה שיותר המרות בעלות של הערך שנגדיר או פחות ממנו.

נגדיר ביד בקמפיין פרפורמנס מקס

ונלחץ המשך


9) נגדיר מיקום ושפה:
בדומה לקמפיינים אחרים בגוגל אדס, נבחר את המיקומים בהם יוצגו המודעות שלנו לפי מדינה. נוכל גם למקד לאזורים מסויימים בהתאם לקמפיין שלנו. נבחר גם את השפות המתאימות.
שימו לב מיקוד לפי אזורים מאפשר לנו למקד את הקמפיין בצורה טובה יותר ואפילו נוכל ליצור קמפיינים שונים ממוקדים לפי אזור.

נגדיר מיקומים ושפות בקמפיין


10) הגדרות URL מתקדמות:
אופציית ברירת המחדל היא, שגוגל תבחר את כתובת דף הנחיתה של המודעות. אם נרצה לשנות את האפשרות הזו נפתח את טאב הגדרות נוספות, נפתח את הרחבת כתובת URL ונסמן את האופציה לשליחת התנועה ל-URL ספציפי. במידה וכן נבחר את אופציית ברירת המחדל, ניתן להוסיף רשימת כתובות URL לאי הכללה.

ונלחץ המשך

11) הגדרת קבוצת נכסים: בקמפיין פרפורמנס מקס אין קבוצת מודעות כמו בקמפיין רגיל, אלא קבוצת נכסים. בקבוצת הנכסים, נגדיר את הטקסט, התמונות והוידאו המתאימים למוצר/שירות שנרצה לפרסם, מהם גוגל תיצור באופן אוטומטי את המודעות בהתאמה לערוץ הפרסום. רצוי ליצור קבוצת נכסים ממוקדת מטרה עבור כל מוצר/שירות, כך ניתן ליצור קבוצות נכסים שונות בדומה ליצירת קבוצות מודעות שונות.

שימו לב במידה ויש לנו merchant center מחובר לקמפיין (קמפיין שופינג פרפורמנס מקס)  אין חובה לספק נכסים אלה, אך הדבר מומלץ כדי לשפר את הקריאטיב של המודעה, ולאפשר למקסם את הופעת המודעות במגוון ערוצי הפרסום. במידה ולא נרצה בכך, לא נספק את הנכסים (תמונות, טקסטים, וידאו) והקמפיין יפעיל רק מודעות שופינג ויתבסס על merchant center בלבד. כמו כן נוכל לבחור להשתמש בכל המוצרים שב- merchant center או בחלק מהם.


בקמפיין פרפורמנס מקס נבנה קבוצות נכסים

ניתן לכל קבוצת נכסים שם, כדי שנוכל לעקוב אחר הביצועים של הקבוצות השונות (בדומה לשם שמגדירים לקבוצת מודעות).

הנכסים שנשלב במודעות הם:

כתובת URL – כתובת דף הנחיתה הסופי אליו תוביל המודעה. (במידה ובחרנו כך בשלב הקודם)
תמונות – בדומה ליצירת מודעות רספונסיביות לרשת המדיה נעלה תמונות באיכות גבוהה (או ע"י סריקה אוטומטית של גוגל את האתר) ניתן להוסיף עד 20 תמונות בגדלים שונים להתאמה לכל תצוגה. לטבלת גדלים מומלצים
לוגו – נעלה תמונת לוגו ניתן להוסיף עד 5 תמונות. רצוי בגדלים שונים להתאמה טובה יותר לכל תצוגה.
סרט וידאו – אם יש ניתן גם להוסיף סרטון  באורך של עד 10 שניות ע"י קישור לכתובת הסרט ביוטיוב. במידה ואין לנו סרטון, גוגל תיצור באופן אוטומטי סרטון וידאו מהנכסים האחרים שסיפקנו בקבוצת הנכסים. 

טקסט כותרות ותיאורים – נכתוב את הטקסט המתאים לקבוצת הנכסים שאנחנו יוצרים. הטקסט כולל:
כותרות קצרות ניתן להוסיף עד 5 כותרות של 30 תווים.
כותרות ארוכות ניתן להוסיף עד 5 כותרות של 90 תווים.
תיאורים
תיאור אחד קצר של עד 60 תווים ועד 4 תיאורים ארוכים של עד 90 תווים.
קריאה לפעולה ניתן לבחור את כפתור ההנעה לפעולה שישולב במודעה או להשאיר על אפשרות אוטומטית בה גוגל תבחר את הכפתור לכל מודעה.
שם העסק – נכתוב את שם העסק. מוגבל לעד 25 תווים.
תחת אפשרויות נוספות (לא חובה) ניתן להוסיף כתובת URL לתצוגה במודעה וכתובת נוספת לדף הנחיתה עבור מודעות במובייל.

יצירת מודעה בקמפיין פרפורמנס מקס


12) מיקוד לפי קהלים:
נלחץ על הוסף סיגנלים של קהלים לבחירת אפשרויות מיקוד לקהלים שונים בהתאם לקמפיין. הוספה של סיגנלים כמו: רשימות קהלים, תחומי עניין, נתונים דמוגרפיים ועוד… משפרת את ההבנה של גוגל על הקהל האידיאלי עבור המוצר/שירות שאנחנו מפרסמים, ובכך נוכל לשפר את תוצאות הקמפיינים שלנו. על פי גוגל: המודעות יוצגו לגולשים אשר סיכויי ההמרה שלהם גבוהים ביותר בהתאם ליעדים שהגדרנו, ולא יוצגו בהכרח רק לקהלים שנגדיר, אך גוגל תשתמש במידע זה על מנת לאתר קהל דומה ע"פ הסיגנלים שנספק.

במידה ויש לנו קהלים מוכנים נוכל להוסיף אותם לקמפיין זה או ליצור רשימת קהלים חדשה ולהגדיר את הסיגנלים הרצויים.

נלחץ על המשך

13) תוספי מודעות: ניתן לבחור מבין תוספי המודעות הקיימים בחשבון או ליצור תוספים חדשים ספציפיים עבור הקמפיין הנוכחי. ניתן כמובן להוסיף תוספים גם בהמשך לאחר פרסום הקמפיין.
נלחץ המשך

14) סיכום ואישור: נקבל תצוגת סיכום של הקמפיין
נוכל לעבור ולערוך פרטים לפי הצורך בסיום העריכה נלחץ על צור קמפיין.

 

דוחות קמפיין פרפורמנס מקס ואופטימיזציה

על פי גוגל בקרוב יתווספו עדכונים לקמפיין פרפורמנס מקס הדוחות יאפשרו יותר שקיפות ויספקו יותר מידע ותובנות באשר לתוצאות הקמפיין. עד שיחלו השינויים החדשים בואו נראה אלו תובנות ניתן להפיק לגבי קמפיין פרפורמנס מקס.

  • התראות
    נבדוק מודעות או נכסים שלא עברו אישור ונתקן אותם. נוודא שהמודעות אכן פועלות והקמפיין רץ.
  • דוח ביצועי נכסים
    נבדוק את תוצאות הנכסים השונים. כל נכס מקבל ציון על ביצועים: נמוך, טוב, מעולה. נחליף ונשנה את הנכסים בהתאם לציונים ולביצועים כדי למטב את הקמפיין וליצור את המודעות הטובות ביותר.
    ניתן גם לראות דוח על קומבינציות של הנכסים ולראות איזו תצורת מודעה מביאה לביצועים הטובים ביותר. אפשר להסיק מסקנות לגבי איזה סוג נכסים ובאיזה ערוץ פרסום מביאים לביצועים טובים, כך נוכל להבין טוב יותר מה מתאים לקהל היעד של העסק/שירות ולבנות אסטרטגיית שיווק מתאימה.
  • דוח תובנות
    קהלים עם הביצועים המובילים. איזה מהקהלים הובילו ליותר המרות. בדוח נוכל לראות הצעות לקהלים חדשים שאולי אפילו לא חשבנו עליהם, ויש להם אחוזי המרה גבוהים בקמפיין. נוכל ליישם תובנות אלה בקמפיינים אחרים ולראות אם הם משפרים לנו את אחוזי ההמרה בקמפיינים נוספים.
  • נושאי חיפוש מובילים. מידע לגבי מילות החיפוש שמפעילות את המודעות.
    ניתן לישם תובנות אלה בקמפיין החיפוש הרגיל, אבל בגלל אופיו האוטומטי של קמפיין פרפורמנס מקס בשלב זה לא נוכל לבצע שינויים כמו שלילת מונחים או הוספת מונחים.
  • דוח ביצועי תוספי המודעות מאפשר אופטימיזציה לתוספים עם ביצועים טובים יותר
  • דוח מיקומים גיאוגרפיים
    ניתן לראות את מספר ההמרות, אחוזי ההמרה וההוצאה לפי מיקום גיאוגרפי כך נוכל להחליט אם ליצור קמפיינים שונים לפי טירגוט גיאוגרפי ולאיזה מיקומים.
  • דוח מיקומים
    מאפשר לצפות היכן המודעות הוצגו ברשת המדיה. לצערנו בגלל אופי הקמפיין אי אפשר לבצע אי הכללות או שינויים במיקומים. כדי לראות דוח זה, נלחץ על דוחות בסרגל הניווט העליון נפתח דוחות מוגדרים מראש>אחר>מיקומים פרפורמנס מקס
דוח מיקומים קמפיין פרפורמנס מקס

לסיכום

ייתכן ובקמפיין פרפורמנס מקס גלום פוטנציאל רב לשיפור תוצאות בקמפיינים עבור אנשי השיווק הדיגיטלי, אך הקמפיין הזה שונה באופן מהותי, משאר הקמפיינים שאנחנו רגילים לעבוד איתם בגוגל אדס. יהיה עלינו להמשיך ולעקוב אחר השינויים וללמוד טוב יותר את יכולות הקמפיין הזה.

אהבת = שיתפת

הצטרפת כבר לקהילה שלנו בפייסבוק?

ב-2017 הקמתי את הקהילה PPC EXPERTS
בעקבות רצון אישי שלי להקים את הקבוצה הראשונה בישראל העוסקת בלבד בעולמות ה-PPC  ושנותנת מענה ותמיכה מלאה לכל חברי הקהילה.

הקבוצה עוסקת באופן ממוקד בכל מה שקשור לפרסום ממומן – חידושים, שינויים, אופטימיזציות מתקדמות, דאטה אנלסיס, כלים לפרסום, הצעות עבודה איכותיות, טיפים למחפשי עבודה בתחום ועוד מגוון נושאים אחרים תוך שמירה על איכות הפוסטים המתפרסמים בקבוצה והצעות העבודה אשר מתפרסמות מעת לעת.

אם לא הצטרפת עדיין לקבוצה המובילה בישראל לניהול קמפיינים ו-PPC אז הגיע הזמן(:

כפתור הצטרפות לקבוצת בת של PPC EXPERTS עם כל ההצעות עבודה בתחום: