fbpx

מיקומים ברשת המדיה של גוגל -
להופיע במקום הנכון בזמן הנכון

liav azran - ליאב אזרן

מיקומים נכונים בקמפיין לרשת המדיה של גוגל (קמפיין באנרים GDN) יכולים להיות מרכיב קריטי להצלחת קמפיין לפחות כמו הקופי של המודעה. למיקום בו המודעה מוצגת יש השפעה ישירה על אופן האינטראקציה עם המודעה. מודעות יכולות להיות מוצגות במיקומים בהם לא סביר שנחשף לקהל היעד הרלוונטי או במיקומים בהם סבירות גבוהה להקלקות, מעורבות ואפילו להמרות. במדריך זה נסקור את אפשרויות טירגוט המיקומים בקמפיינים של GDN נציע את רשימת האתרים הפופולריים שלנו וגם נחשוף מספר טיפים לאופטימיזציה של קמפיינים ברשת המדיה.

מיקומים נכונים בקמפיין לרשת המדיה של גוגל (קמפיין באנרים GDN) יכולים להיות מרכיב קריטי להצלחת קמפיין לפחות כמו הקופי של המודעה. למיקום בו המודעה מוצגת יש השפעה ישירה על אופן האינטראקציה עם המודעה. מודעות יכולות להיות מוצגות במיקומים בהם לא סביר שנחשף לקהל היעד הרלוונטי או במיקומים בהם סבירות גבוהה להקלקות, מעורבות ואפילו להמרות. במדריך זה נסקור את אפשרויות טירגוט המיקומים בקמפיינים של GDN נציע את רשימת האתרים הפופולריים שלנו וגם נחשוף מספר טיפים לאופטימיזציה של קמפיינים ברשת המדיה.

קמפיינים ברשת המדיה של גוגל- Display banner ads

מודעות באנרים ברשת המדיה הם כמובן מודעות ויזואליות שאותם אנחנו רגילים לראות ברחבי רשת האינטרנט.
רשת המדיה של גוגל (Google Display Network) כוללת מעל ל-2 מיליון אתרים, אפליקציות ווידאו. מודעות ברשת המדיה מגיעות לחשיפה עצומה של  מעל ל-90% ממשתמשי האינטרנט. מודעות דיספליי ברשת המדיה מאפשרות למפרסמים ולעסקים להיחשף לקהל גדול יותר במרחבי הרשת.

מודעות הבאנרים הם כלי אפקטיבי אשר יכול להוביל לחשיפה רחבה למותג שלנו לרוב בעלויות הקלקה נמוכות יחסית, לרשת החיפוש. בעוד ששימוש נפוץ לקמפיינים ברשת המדיה הוא כקמפיין רימרקטינג, קמפיינים אלה יכולים בהחלט להוות כלי יעיל לחשיפה לקהלים חדשים ואפילו בשימוש נבון יכולים להביא להמרות ורכישות.
חשוב לנהל בחוכמה את הקמפיינים לרשת המדיה, כדי למנוע מצב בו הקמפיין שורף את התקציב. דוגמה לטעות נפוצה בתכנון קמפיין לרשת המדיה היא מלכודת המיקוד הרחב. סוכנות נסיעות ידועה השיקה קמפיין מודעות לרשת המדיה לקידום חבילות נופש לקהל רחב מבלי לדייק כראוי את קהל היעד הרלוונטי הנכון להם. למרות שהמודעות שלהם יצרו מספר משמעותי של חשיפות והקלקות, למעשה רוב האינטראקציות הללו הגיעו מגולשים שלא היו מעוניינים באמת להזמין חופשה. אז מה היה לנו כאן: כמות גבוהה של קליקים לא רלוונטיים, ניצול תקציב במהירות, מספר מועט של המרות ובזבוז הוצאות הפרסום. זו המחשה טובה לחשיבות תכנון האסטרטגיה של מיקומים למודעות בקמפיין דיספליי.

אחת הדרכים להשגת תוצאות טובות יותר היא שימוש נכון באפשרויות הטירגוט שמאפשר לנו קמפיין לרשת המדיה.

ישנם כמה אפשרויות לטירגוט (פילוח) כמו פילוח קהלי יעד לפי תחומי עניין, דמוגרפיה, מילות מפתח, נושאים (topics) ועוד. טירגוטים מאפשרים למקד את הקמפיינים שלנו לקהל היעד בצורה טובה יותר ולהגדיל את הסיכוי לתוצאות טובות יותר.

 

ניהול מיקומים (placements) בקמפיין לרשת המדיה

אחת מאפשרויות הטירגוט הפופולריות היא ניהול מיקומים ברשת המדיה של גוגל.

מהו מיקום?

מיקום הוא אתר ספיציפי או אפליקציה בהם המודעות שלנו מוצגות או שבחרנו בהם לצורך הצגת המודעות בקמפיין GDN. בין אם אלו מיקומים אוטומטיים אשר נבחרים על-ידי גוגל או מיקומים מנוהלים אותם בחרנו לטרגט באופן ידני.

יתרונות טירגוט מיקומים בקמפיין GDN

  • מיקוד לקהל היעד – ניהול מיקומים מאפשר לנו שליטה על המיקומים בהם המודעות שלנו יוצגו. שיטה זו מאפשרת למקד את הפרסום שלנו למיקומים המתאימים ורלוונטיים יותר לקהל היעד שלנו.
  • רלוונטיות של המודעות – בחירה של מיקומים יכולה לשפר את הרלוונטיות של המודעה למיקום בה היא מפורסמת ובכך גם להיות רלוונטית יותר לגולש ולשפר את האינטראקציה. לדוגמה פרסום של מודעה של שירותים פיננסיים בעיתון כלכלי תהיה נכונה יותר מאשר פרסום המודעה באתר של מזון לבע"ח.
  • התאמות ביד – ניהול מיקומים ידני מאפשר גם לבצע התאמות ביד לפי מיקום כך שניתן להעלות או להוריד את הצעת המחיר לפי הביצועים של כל מיקום.
  • ייעול התקציב – ניהול מיקומים מאפשר ניצול יעיל יותר ואפקטיבי של תקציב הפרסום לרשת המדיה.

 

איך לבחור את המיקום הנכון?

בחירת המיקומים האידיאליים היא לא תמיד קלה ולפעמים דורשת גם ניסוי ותהייה.

כדי לבחור מיקומים ניתן להעזר בכמה שיטות:

  1. מיקומים מוצלחים מקמפיינים אחרים שניהלתם ברשת המדיה וכבר הוכיחו שהם מובילים לאחוזי הקלקה והמרה טובים עבור המוצר/שירות שלכם.
  2. אתרים עם טראפיק גבוה. אם אתם רוצים להגיע לחשיפה רחבה תוכלו להתחיל מרשימת האתרים הפופולריים שלנו. רשימת אתרים לקמפיין ברשת המדיה, אתרים בישראל בעלי טראפיק גבוה שמשפר את הסיכוי להמרות.
    להורדת הרשימה המלאה לחצו כאן
רשימת מיקומים לרשת המדיה

 

3. מחקר קהל יעד יכול לעזור לנו להבין איפה קהל היעד שלנו נמצא ברחבי הרשת. בעיקר אם השירות/מוצר הוא נישתי כדאי למצוא את אותם אתרים/אפליקציות החביבים על קהל היעד. שיטה זו יכולה להעלות משמעותית את הרלוונטיות של המודעות ולשפר את ביצועי הקמפיין. קהל היעד שלנו יכול בצורה זו להתחבר יותר אל המותג ולהשליך מהיוקרה של האתר על המפרסם ולשפר את התדמית של המותג בקרב קהל היעד.

4. בדיקה של אתרים התואמים את מילות המפתח העיקריות של המוצר/שירות. אתרים שעולים בתוצאות החיפוש למילות המפתח. אתרים אלה יכולים להתאים לפרסום אבל כדאי גם לבדוק אותם באופן ידני לראות את האיכות שלהם ושהתוכן שלהם מתאים למותג.

טיפ מקצוענים: אל תשכחו לבצע החרגות תוכן (אם הם אינם מוחרגות ברמת החשבון) והחרגות למשחקים ואפליקציות. 

החרגת מיקומים בקמפיין רשת המדיה

 

החרגות אלה גם מונעות בזבוז של התקציב וגם הופעה של מודעות במיקומים שלא מתאימים מבחינת אופי התוכן.

כיום כבר לא ניתן לבצע החרגה של משחקים ואפליקציות בזמן הקמת הקמפיין, אך ניתן לבצע זאת בקלות בעזרת גוגל אדיטור.

 

טיפים לאופטימיזציה לקמפיינים ברשת המדיה

 

ניתוח נתוני הביצועים של הקמפיין הוא שלב חיוני לזיהוי מיקומים עם ביצועים טובים.


איך לנתח נתוני ביצועים כדי לזהות מיקומים בעלי הביצועים הטובים ביותר בקמפיין?

 

סקירת דוח המיקומים – דוח המיקומים הוא רשימת המיקומים בהם המודעות הוצגו ניתן למצוא את הדוח בתפריט תחת תוכן>איפה המודעות הוצגו.

דוח מיקומים בקמפיין GDN

 

בעזרת ניתוח הנתונים בדוח זה ניתן לבצע החרגות של מיקומים שאינם מביאים ביצועים טובים או להוסיף מיקומים טובים.

ניתן להוריד את הדוח ולבצע את הניתוח בתוכנת אקסל

סינון הנתונים לפי חשיפות –  נרצה לזהות מיקומים עם חשיפה גבוהה אך מעט הקלקות, מיקומים עם CTR חריג.

סינון נתונים לפי הקלקות – נרצה לזהות מיקומים עם הקלקות רבות אך ללא המרות. זאת אומרת מבזבזים הרבה כסף, אבל לא מביאים תוצאות.

סינון לפי המרות – נרצה לזהות מיקומים עם ביצועים טובים שמניבים המרות, והמרות בעלות טובה. את האתרים אלה נרצה להוסיף לרשימת האתרים המנוהלים.

סינון לפי נושאים – נרצה לזהות אתרים שפונים לקהל של ילדים לדוגמה או אתרי משחקים שהסיכוי בהם לתוצאות טובות נמוך או אם לא שללנו את האפליקציות והמשחקים, נרצה לזהות אותם בשלב זה ולשלול מיקומים שאינם מניבים תוצאות.

סינון לפי שפה – אם הקמפיין שלנו מטורגט לקהל יעד בשפה מסוימת נרצה לזהות אתרים שהסיומת שלהם אינה מקומית.

לסיכום

מרכיבים רבים תורמים להצלחת הקמפיינים, וכדי להעלות את סיכויי ההצלחה שלנו אנחנו צריכים לשים לב לתכנון נכון של הקמפיין, להבין את קהל היעד, לבנות את המסר הנכון למודעה, לעצב את הבאנרים לגדלים הנכונים, לבצע טירגוטים, לנהל מיקומים וכמובן להמשיך תמיד למטב את הקמפיין ולשפר אותו.

אהבת = שיתפת

הצטרפת כבר לקהילה שלנו בפייסבוק?

ב-2017 הקמתי את הקהילה PPC EXPERTS
בעקבות רצון אישי שלי להקים את הקבוצה הראשונה בישראל העוסקת בלבד בעולמות ה-PPC  ושנותנת מענה ותמיכה מלאה לכל חברי הקהילה.

הקבוצה עוסקת באופן ממוקד בכל מה שקשור לפרסום ממומן – חידושים, שינויים, אופטימיזציות מתקדמות, דאטה אנלסיס, כלים לפרסום, הצעות עבודה איכותיות, טיפים למחפשי עבודה בתחום ועוד מגוון נושאים אחרים תוך שמירה על איכות הפוסטים המתפרסמים בקבוצה והצעות העבודה אשר מתפרסמות מעת לעת.

אם לא הצטרפת עדיין לקבוצה המובילה בישראל לניהול קמפיינים ו-PPC אז הגיע הזמן(:

כפתור הצטרפות לקבוצת בת של PPC EXPERTS עם כל ההצעות עבודה בתחום: